6.Gün Ramazan Menüsü
@07.04.2022
@İFTARİYELİKLER:
-2-3 adet sucuk
-1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağ
-1 dilim lihgt veya yarım yağlı peynir ve 2-3 adet zeytin
-1 adet hurma
-1 tatlı kaşığı tahin-pekmez karışımı
-2 tam ceviz veya 6 adet çiğ badem
-2 dilim pastırma
( İftariyeliklerden bir kaçı hariç diğerleri sağlıklı gıdalar olmadıkları için önermiyoruz. Fakat Ramazan kültürümüzde yer aldıkları için en azından her gün iftariyeliklerden bir tanesini seçerek tüketmeniz sizin sağlığınıza daha az zarar verecektir. )
@İFTAR MENÜSÜ :
-1 kase düğün çorba
-1 dilim tam tahıl veya tam buğday ekmeği veya avuç içinin yarısı kadar pide
-Salata (1 yemek kaşığı zeytin yağ + limon veya sirke karışımlı sos )
( Eğer yapabiliyorsanız 10-15 dakika ara verin. )
-1 porsiyon fırında garnitürlü tavuk ızgara ( Tavukları yağsız olarak sadece baharat ilavesi yaparak pişirme poşetinde fırında pişirebilirsiniz. Garnitür olarak ise tavuğun yanına ayrı bir pişirme poşetine patates, soğan, sarımsak, biber, domates ilavesini baharatlandırıp,1 yemek kaşığı zeytin yağı ilave ederek pişirebilirsiniz. )
İftardan 1-1,5 saat sonra
-1 orta dilim karpuz
( İftardan 2 saat kadar sonra yaklaşık 1 saat yavaş bir yürüyüş yapabilirsiniz. )
@ARA ÖĞÜN
@SAHUR :
-1 adet patatesli gözleme (yağ eklemeden pişirmeniz daha sağlıklı olacaktır)
-1 su bardağı yağsız süt veya ayran
-Domates-salatalık-biber söğüş (yağsız olarak istenildiği kadar tüketilebilir)
-6 adet fındık
Sağlıkla ve aşkla kalın
Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe
06.04.2022 09:00
Bu yazı dikkatinizi çekebilir