5.Gün Ramazan Menüsü

@06.04.2022

@İFTARİYELİKLER:

-2-3 adet sucuk

-1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağ

-1 dilim lihgt veya yarım yağlı peynir ve 2-3 adet zeytin

-1 adet hurma

-1 tatlı kaşığı tahin-pekmez karışımı

-2 tam ceviz veya 6 adet çiğ badem

-2 dilim pastırma

( İftariyeliklerden bir kaçı hariç diğerleri sağlıklı gıdalar olmadıkları için önermiyoruz. Fakat Ramazan kültürümüzde yer aldıkları için en azından her gün iftariyeliklerden bir tanesini seçerek tüketmeniz sizin sağlığınıza daha az zarar verecektir. )

@İFTAR MENÜSÜ :

-1 kase erişteli yeşil mercimek çorba

-1 dilim tam tahıl veya tam buğday ekmeği veya avuç içinin yarısı kadar pide

-Salata (1 yemek kaşığı zeytin yağ + limon veya sirke karışımlı sos )

( Eğer yapabiliyorsanız  10-15 dakika ara verin. )

-1 porsiyon yağsız ızgara et

-1 porsiyon haşlama veya ızgara sebze

-2 kaşık kepekli makarna

-2-3 yemek kaşığı az yağlı yoğurt veya 1 su bardağı ayran veya cacık

İftardan 1-1,5 saat sonra

-2 adet tulumba tatlısı 

( İftardan 2 saat kadar sonra yaklaşık 1 saat yavaş bir yürüyüş yapabilirsiniz. )

@ARA ÖĞÜN

@SAHUR :

-1 orta boy kaşar peynirli sandviç

-1 su bardağı ayran

-Domates-salatalık-biber söğüş (yağsız olarak istenildiği kadar tüketilebilir)

-6 adet çiğ badem


Sağlıkla ve aşkla kalın

Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe



05.04.2022 09:00