4.Gün Ramazan Menüsü

@05.04.2022

@İFTARİYELİKLER:

-2-3 adet sucuk

-1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağ

-1 dilim lihgt veya yarım yağlı peynir ve 2-3 adet zeytin

-1 adet hurma

-1 tatlı kaşığı tahin-pekmez karışımı

-2 tam ceviz veya 6 adet çiğ badem

-2 dilim pastırma

( İftariyeliklerden bir kaçı hariç diğerleri sağlıklı gıdalar olmadıkları için önermiyoruz. Fakat Ramazan kültürümüzde yer aldıkları için en azından her gün iftariyeliklerden bir tanesini seçerek tüketmeniz sizin sağlığınıza daha az zarar verecektir. )

@İFTAR MENÜSÜ :

-1 kase kremasız domates çorba

-1 dilim tam tahıl veya tam buğday ekmeği veya avuç içinin yarısı kadar pide

-Salata (1 yemek kaşığı zeytin yağ + limon veya sirke karışımlı sos )

( Eğer yapabiliyorsanız  10-15 dakika ara verin)

-2 orta boy etli biber dolma 

-2-3 yemek kaşığı az yağlı yoğurt veya 1 su bardağı ayran veya cacık

İftardan 1-1,5 saat sonra

-2 ince dilim ananas ve 10 adet kirazdan oluşan  meyve salatası ( Üzerine ekleyeceğiniz 2 tam ceviz veya 6 adet çiğ badem ile birlikte tüketebilirsiniz. )

( İftardan 2 saat kadar sonra yaklaşık 1 saat yavaş bir yürüyüş yapabilirsiniz. )

@ARA ÖĞÜN

@SAHUR :

-1 adet  yağsız beyaz peynirli tost (üzerine yağ sürmeden pişirmeniz daha sağlıklı olacaktır)

-1 su bardağı yağsız süt veya ayran

-Domates-salatalık-biber söğüş (yağsız olarak istenildiği kadar tüketilebilir)


Sağlıkla ve aşkla kalın

Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe



04.04.2022 09:00

Besinlerin Glisemik İndeks Tablosu

Bu yazı dikkatinizi çekebilir

Besinlerin Glisemik İndeks Tablosu