3.Gün Ramazan Menüsü
@04.04.2022
@İFTARİYELİKLER:
-2-3 adet sucuk
-1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağ
-1 dilim lihgt veya yarım yağlı peynir ve 2-3 adet zeytin
-1 adet hurma
-1 tatlı kaşığı tahin-pekmez karışımı
-2 tam ceviz veya 6 adet çiğ badem
-2 dilim pastırma
( İftariyeliklerden bir kaçı hariç diğerleri sağlıklı gıdalar olmadıkları için önermiyoruz. Fakat Ramazan kültürümüzde yer aldıkları için en azından her gün iftariyeliklerden bir tanesini seçerek tüketmeniz sizin sağlığınıza daha az zarar verecektir. )
@İFTAR MENÜSÜ :
-1 kase mercimek çorba
-2 dilim tam tahıl veya tam buğday ekmeği veya avuç içi kadar pide
-Salata (1 yemek kaşığı zeytin yağ + limon veya sirke karışımlı sos )
( Eğer yapabiliyorsanız 10-15 dakika ara verin)
-1 orta boy fırında çupra ızgara ( Çupraları çok az zeytin yağı, tuz, karabiber, defne yaprağı ilave ederek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyarak pişirebilirsiniz. Garnitür olarak fırın tepsisinde balığın yanına patates, soğan ve sarımsak ilavesi yapabilirsiniz.
İftardan 1-1,5 saat sonra
-1 porsiyon kazandibi
iftardan 2 saat kadar sonra yaklaşık 1 saat yavaş bir yürüyüş yapabilirsiniz.
@ARA ÖĞÜN
@SAHUR :
-1 adet ıspanaklı gözleme (yağ eklemeden pişirmeniz daha sağlıklı olacaktır)
-1 su bardağı ayran
-Domates-salatalık-biber söğüş (yağsız olarak istenildiği kadar tüketilebilir)
-2 tam ceviz
Sağlıkla ve aşkla kalın
Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe
03.04.2022 09:00
Bu yazı dikkatinizi çekebilir