Enginar ve Faydaları
Enginar’ın 100 gramı 53 kaloridir Enginarın içinde bol miktarda : fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko mineralleri ve A, B1 , B2 ,B6 ve C vitaminleri bulunmaktadır. İnuline maddesi, enginarda bol miktarda bulunmaktadır. Enginar içinde bulunan inuline sayesinde vücutta bulunan tüm organların dezenfekte olmasını sağlanmaktadır. Enginarda bulunan ‘ciarin’ isimli madde karaciğer, safra kesesi, böbrekler ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olmaktadır.
Enginarın yapraklarına karşı alerjisi olan kişiler ve safra kesesinde taş olan kişiler, enginardan uzak durmalıdır.
Enginar’ın faydaları :
*Sindirimi kolaylaştırır
*Sağlıklı gelişmeye olumlu katkısı nedeni ile küçük yaştaki çocukların tüketmesinde fayda bulunmaktadır
*Üre ve kolesterol gibi kalbe zararı olan maddelerin seviyelerini düşürür
*Yağ oranı düşük olduğu için diyet programlarında yer almaktadır
*Bağırsak, mide ve diğer organların temizlenmesine ve zararlı atıklardan arınmasına yardımcıdır
*Karaciğer hastalarının çabuk iyileşmesine katkı sağlar
*Vücuda canlılık verir ve gün boyu zinde tutar
*Kandaki şeker oranını ideal seviyeye getirir
*Kanı temizler
*İshali önler
*Doğal idrar söktürücüdür
*Romatizma ağrılarına iyi gelir
*Ter kokusunu gidermede başarılıdır
*Hücrelerin yenilenmesine yardımcı olarak yaşlanmayı geciktirir
*Vücudumuzu kansere karşı korur
Sağlıkla ve aşkla kalın
Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe
Etiketler:Enginar
12.03.2022 14:00
Bu yazı dikkatinizi çekebilir