Daha Uzun Yaşamın Sırrı
KALSİYUM ;
Birçok kişinin bildiği gibi, kemik ve dişlerin yapısının oluşumunda ,kemik erimesinin önlenmesinde , kan basıncının düzenlenmesinde, kanın pıhtılaşmasının önlenmesinde, kas büyümesinin engellenmesinde, sinir ataklarının ve kanserin önlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.
“The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism’de” yayımlanan bir araştırmaya göre “12 yıl boyunca her gün 1.000 mg kalsiyum tüketen kadınların ölüm riski, daha az tüketenlerle karşılaştırıldığında %20 azalmaktadır ” …
DAHA UZUN BİR YAŞAMIN SIRRI = KALSİYUM
Kalsiyumun, vücutta yağ parçalanmasına yardımcı olarak , erken kalp hastalıkları riskini azalttığına da inanılır.
Özellikle de light süt ve light yoğurt ile hem yağ yakımı kolaylaşır, hem de kalsiyum açısından yeterli bir şekilde beslenirsiniz. Araştırmalara göre günlük 1000-1300mg kalsiyum tüketmek kilo kaybını 2 kat daha fazla arttırmaktadır.
Her öğünde yemeklerin yanına alacağınız 2-3 yemek kaşığı light yoğurt ile metabolizmanız ve yağ yakımınız hızlanacaktır. Yoğurt yapısındaki konjuge linoleik asit (CLA ) sayesinde metabolizmanızı hızlandırır.
Kalsiyum, magnezyumla birlikte birbirini tamamlayarak mükemmel bir ikili oluştururlar. Örneğin kalsiyum kasları gererken magnezyum ise gevşetir.
Yeterli kalsiyum alınmadığında ; eklem ağrıları, tırnaklarda kırılma, depresyon, hayal görme, yüksek kan kolesterolü, kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon, uykusuzluk, kas krampları, sinirlilik, renk solukluğu, romatoid artrit, raşitizm ve diş çürümesi görülebilir.
En iyi kalsiyum kaynakları ise ;
•Maden suları
•Badem
•Brokoli
•Tereyağı
•Lahana
•Keçiboynuzu
•Karahindiba çiçeği
•Yeşil yapraklı sebzeler
•Keçi sütü
•İncir
•Süt ve süt ürünleri
•Somon balığı
•Sardunya balığı
•Deniz tuzu
•Deniz ürünleri
•Susam tohumları
•Şalgam yeşilliği
•Böğürtlen yaprağı
•Kuşburnu
•Nane
•Yulaf
Sağlıkla ve aşkla kalın
Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe
Etiketler:Kalsiyum
13.03.2022 14:00
Bu yazı dikkatinizi çekebilir