1.Gün Ramazan Menüsü

@02.04.2022

@İFTARİYELİKLER:

-2-3 adet sucuk

-1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağ

-1 dilim yarım yağlı peynir ve 2-3 adet zeytin

-1 adet hurma

-1 tatlı kaşığı tahin-pekmez karışımı

-2 tam ceviz veya 6 adet çiğ badem

-2 dilim pastırma

NOT: iftariyeliklerden bir tanesini tercih ediniz.

@İFTAR MENÜSÜ :

-1 kase tarhana çorba

-2 dilim tam tahıl veya tam buğday ekmeği veya avuç içi kadar pide

-Salata (1 yemek kaşığı zeytin yağ + limon veya sirke karışımlı sos )

-Eğer yapabiliyorsanız  10-15 dakika ara verin

-1 porsiyon yağsız ızgara et

-1 porsiyon haşlama veya ızgara sebze

-2-3 yemek kaşığı az yağlı yoğurt veya 1 su bardağı ayran veya cacık

@ARA ÖĞÜN

-1 porsiyon narlı güllaç (kremasız)

@SAHUR :

-1 dilim peynirli börek (az yağlı peynir kullanmanız ve yağ eklemeden pişirmeniz daha sağlıklı olacaktır)

-1 kase komposto (şeker ilavesi yapmadan pişirmek daha sağlıklı olacaktır)

-Domates-salatalık-biber söğüş (yağsız olarak istenildiği kadar tüketilebilir)


Sağlıkla ve aşkla kalın

Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe



01.04.2022 09:00