1.Gün Ramazan Menüsü
@02.04.2022
@İFTARİYELİKLER:
-2-3 adet sucuk
-1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağ
-1 dilim yarım yağlı peynir ve 2-3 adet zeytin
-1 adet hurma
-1 tatlı kaşığı tahin-pekmez karışımı
-2 tam ceviz veya 6 adet çiğ badem
-2 dilim pastırma
NOT: iftariyeliklerden bir tanesini tercih ediniz.
@İFTAR MENÜSÜ :
-1 kase tarhana çorba
-2 dilim tam tahıl veya tam buğday ekmeği veya avuç içi kadar pide
-Salata (1 yemek kaşığı zeytin yağ + limon veya sirke karışımlı sos )
-Eğer yapabiliyorsanız 10-15 dakika ara verin
-1 porsiyon yağsız ızgara et
-1 porsiyon haşlama veya ızgara sebze
-2-3 yemek kaşığı az yağlı yoğurt veya 1 su bardağı ayran veya cacık
@ARA ÖĞÜN
-1 porsiyon narlı güllaç (kremasız)
@SAHUR :
-1 dilim peynirli börek (az yağlı peynir kullanmanız ve yağ eklemeden pişirmeniz daha sağlıklı olacaktır)
-1 kase komposto (şeker ilavesi yapmadan pişirmek daha sağlıklı olacaktır)
-Domates-salatalık-biber söğüş (yağsız olarak istenildiği kadar tüketilebilir)
Sağlıkla ve aşkla kalın
Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe
01.04.2022 09:00
Bu yazı dikkatinizi çekebilir