Buğday Ruşeymi Nedir?

Buğday ruşeymi “ buğdayın embriyosu “ “ wheat germ “ olarak nitelendirilen, tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlayan kısmıdır.

Buğdayın kalbi ve hayat kaynağıdır.

Lif değeri yüksektir ve tokluk hissi verir.

1000 kg buğday dan ancak 1 kg buğday ruşeymi elde edilir.

100 gr Buğday ruşeymin de : 

302 kal. ,26.7 gr protein ,44.7 gr karbonhidrat ,9.2 gr yağ ,15.6 gr lif v.s bulunmaktadır.

Ayrıca buğday ruşeymi Evit,B1 ,B2 ,Niasin ,Folik asit , Demir , Sodyum ,Magnezyum , Çinko içerir.

Buğday ruşeymini nasıl tüketebilirsiniz ?

Soğuk süt ,yoğurt , çorba veya salatalara ekleyebilirsiniz.

Buğday Ruşeymi’nin  Faydaları :

*İçinde bulunan E vitamini sayesinde cildi güzelleştirir

*Vücutta bağışıklık sistemini güçlendirir

*Kanın pıhtılaşmasını önler

*Diyabetli hastalarda damar tıkanıklığını önlemeye yardımcıdır

*Kansızlığı önlemede yardımcı olduğu gibi halsizliğe de iyi gelir

*Sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır

*Doğal afrodizyak özelliği gösterir


Sağlıkla ve aşkla kalın

Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe


Etiketler:,
03.03.2022 10:00

Göbeğinizden Kurtulmanın Yolları

Bu yazı dikkatinizi çekebilir

Göbeğinizden Kurtulmanın Yolları