Buğday Ruşeymi Nedir?
Buğday ruşeymi “ buğdayın embriyosu “ “ wheat germ “ olarak nitelendirilen, tohumun üremesini ve çimlenmesini sağlayan kısmıdır.
Buğdayın kalbi ve hayat kaynağıdır.
Lif değeri yüksektir ve tokluk hissi verir.
1000 kg buğday dan ancak 1 kg buğday ruşeymi elde edilir.
100 gr Buğday ruşeymin de :
302 kal. ,26.7 gr protein ,44.7 gr karbonhidrat ,9.2 gr yağ ,15.6 gr lif v.s bulunmaktadır.
Ayrıca buğday ruşeymi Evit,B1 ,B2 ,Niasin ,Folik asit , Demir , Sodyum ,Magnezyum , Çinko içerir.
Buğday ruşeymini nasıl tüketebilirsiniz ?
Soğuk süt ,yoğurt , çorba veya salatalara ekleyebilirsiniz.
Buğday Ruşeymi’nin Faydaları :
*İçinde bulunan E vitamini sayesinde cildi güzelleştirir
*Vücutta bağışıklık sistemini güçlendirir
*Kanın pıhtılaşmasını önler
*Diyabetli hastalarda damar tıkanıklığını önlemeye yardımcıdır
*Kansızlığı önlemede yardımcı olduğu gibi halsizliğe de iyi gelir
*Sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır
*Doğal afrodizyak özelliği gösterir
Sağlıkla ve aşkla kalın
Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe
Etiketler:Buğday Ruşeymi,E Vitamini
03.03.2022 10:00
Bu yazı dikkatinizi çekebilir