9.Gün Ramazan Menüsü
@10.04.2022
@İFTARİYELİKLER:
-2-3 adet sucuk
-1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağ
-1 dilim lihgt veya yarım yağlı peynir ve 2-3 adet zeytin
-1 adet hurma
-1 tatlı kaşığı tahin-pekmez karışımı
-2 tam ceviz veya 6 adet çiğ badem
-2 dilim pastırma
( İftariyeliklerden bir kaçı hariç diğerleri sağlıklı gıdalar olmadıkları için önermiyoruz. Fakat Ramazan kültürümüzde yer aldıkları için en azından her gün iftariyeliklerden bir tanesini seçerek tüketmeniz sizin sağlığınıza daha az zarar verecektir. )
@İFTAR MENÜSÜ :
-1 kase tavuk çorba
-1 dilim tam tahıl veya tam buğday ekmeği veya avuç içinin yarısı kadar pide
-Salata (1 yemek kaşığı zeytin yağ + limon veya sirke karışımlı sos )
( Eğer yapabiliyorsanız 10-15 dakika ara verin. )
-1 büyük boy kabak sandal sefası
-2-3 kaşık yağsız yoğurt
-1porsiyon fırın makarna (kepekli makarnadan olması daha sağlıklı olacaktır)
İftardan 1-1,5 saat sonra
-1 porsiyon fırın sütlaç
( İftardan 2 saat kadar sonra yaklaşık 1 saat yavaş bir yürüyüş yapabilirsiniz. )
@ARA ÖĞÜN
@SAHUR :
-1 dilim sebzeli börek
-1 su bardağı yağsız süt
-Domates-salatalık-biber söğüş (yağsız olarak istenildiği kadar tüketilebilir)
-3-4 kuru kaysı
-2 tam ceviz
Sağlıkla ve aşkla kalın
Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe
09.04.2022 09:00
Bu yazı dikkatinizi çekebilir