23.Gün Ramazan Menüsü

@24.04.2022

@İFTARİYELİKLER:

-2-3 adet sucuk

-1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağ

-1 dilim lihgt veya yarım yağlı peynir ve 2-3 adet zeytin

-1 adet hurma

-1 tatlı kaşığı tahin-pekmez karışımı

-2 tam ceviz veya 6 adet çiğ badem

-2 dilim pastırma

( İftariyeliklerden birkaçı hariç diğerleri sağlıklı gıdalar olmadıkları için önermiyoruz. Fakat Ramazan kültürümüzde yer aldıkları için en azından her gün iftariyeliklerden bir tanesini seçerek tüketmeniz sizin sağlığınıza daha az zarar verecektir. )

@İFTAR MENÜSÜ :

-1 kase ezogelin çorba

-1 dilim tam tahıl veya tam buğday ekmeği veya avuç içinin yarısı kadar pide

-Salata (1 yemek kaşığı zeytin yağ + limon veya sirke karışımlı sos )

( Eğer yapabiliyorsanız  10-15 dakika ara verin. )

-1 porsiyon kıymalı kepekli  makarna (makarnayı az haşlayarak glisemik indeksini daha da düşürebilirsiniz)

-1 küçük tabak zeytinyağlı taze fasulye

-1 bardak naneli ayran

İftardan 1-1,5 saat sonra

-1 porsiyon muzlu güllaç

( İftardan 2 saat kadar sonra yaklaşık 1 saat yavaş bir yürüyüş yapabilirsiniz. )

@ARA ÖĞÜN

@SAHUR :

-Yumurtalı taze fasulye kavurma

-Cevizli peynirli erişte

-1 kase komposto

-Domates, salatalık, biber söğüş (yağsız olarak istenildiği kadar tüketilebilir)


Sağlıkla ve aşkla kalın

Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe



23.04.2022 09:00

Frutaryen Diyet Nedir?

Bu yazı dikkatinizi çekebilir

Frutaryen Diyet Nedir?