29.Gün Ramazan Menüsü
@30.04.2022
@İFTARİYELİKLER:
-2-3 adet sucuk
-1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağ
-1 dilim light veya yarım yağlı peynir ve 2-3 adet zeytin
-1 adet hurma
-1 tatlı kaşığı tahin-pekmez karışımı
-2 tam ceviz veya 6 adet çiğ badem
-2 dilim pastırma
( İftariyeliklerden birkaçı hariç diğerleri sağlıklı gıdalar olmadıkları için önermiyoruz. Fakat Ramazan kültürümüzde yer aldıkları için en azından her gün iftariyeliklerden bir tanesini seçerek tüketmeniz sizin sağlığınıza daha az zarar verecektir. )
@İFTAR MENÜSÜ :
-1 kase mercimek çorba
-1 dilim tam tahıl veya tam buğday ekmeği veya avuç içinin yarısı kadar pide
-Salata ( 1 yemek kaşığı zeytinyağı + limon veya sirke karışımlı sos )
( Eğer yapabiliyorsanız 10-15 dakika ara verin. )
-1 adet fırında garnitürlü ızgara levrek
-1 küçük tabak piyaz
İftardan 1-1,5 saat sonra
-1 porsiyon yoğurt tatlısı ( dondurma ile servis edilebilir. )
( İftardan 2 saat kadar sonra yaklaşık 1 saat yavaş bir yürüyüş yapabilirsiniz. )
@ARA ÖĞÜN
@SAHUR :
-Çılbır
-1 su bardağı yağsız süt veya kefir
-2 dilim tam tahıl ekmeği
-Domates, salatalık, biber, dereotu, maydanoz ( yağsız olarak istenildiği kadar tüketilebilir. )
-2 tam ceviz
-2 adet hurma
Sağlıkla ve aşkla kalın
Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe
29.04.2022 09:00
Bu yazı dikkatinizi çekebilir