29.Gün Ramazan Menüsü

@30.04.2022

@İFTARİYELİKLER:

-2-3 adet sucuk

-1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağ

-1 dilim light veya yarım yağlı peynir ve 2-3 adet zeytin

-1 adet hurma

-1 tatlı kaşığı tahin-pekmez karışımı

-2 tam ceviz veya 6 adet çiğ badem

-2 dilim pastırma

( İftariyeliklerden birkaçı hariç diğerleri sağlıklı gıdalar olmadıkları için önermiyoruz. Fakat Ramazan kültürümüzde yer aldıkları için en azından her gün iftariyeliklerden bir tanesini seçerek tüketmeniz sizin sağlığınıza daha az zarar verecektir. )

@İFTAR MENÜSÜ :

-1 kase mercimek çorba

-1 dilim tam tahıl veya tam buğday ekmeği veya avuç içinin yarısı kadar pide

-Salata ( 1 yemek kaşığı zeytinyağı + limon veya sirke karışımlı sos )

( Eğer yapabiliyorsanız 10-15 dakika ara verin. )

-1 adet fırında garnitürlü ızgara levrek 

-1 küçük tabak piyaz

İftardan 1-1,5 saat sonra

-1 porsiyon yoğurt tatlısı ( dondurma ile servis edilebilir. )

( İftardan 2 saat kadar sonra yaklaşık 1 saat yavaş bir yürüyüş yapabilirsiniz. )

@ARA ÖĞÜN

@SAHUR :

-Çılbır

-1 su bardağı yağsız süt veya kefir

-2 dilim tam tahıl ekmeği

-Domates, salatalık, biber, dereotu, maydanoz ( yağsız olarak istenildiği kadar tüketilebilir. )

-2 tam ceviz

-2 adet hurma


Sağlıkla ve aşkla kalın

Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe



29.04.2022 09:00

Oturduğunuz Yerde Şakır Şakır Yağ Yakın

Bu yazı dikkatinizi çekebilir

Oturduğunuz Yerde Şakır Şakır Yağ Yakın