19.Gün Ramazan Menüsü

@20.04.2022

@İFTARİYELİKLER:

-2-3 adet sucuk

-1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağ

-1 dilim lihgt veya yarım yağlı peynir ve 2-3 adet zeytin

-1 adet hurma

-1 tatlı kaşığı tahin-pekmez karışımı

-2 tam ceviz veya 6 adet çiğ badem

-2 dilim pastırma

( İftariyeliklerden birkaçı hariç diğerleri sağlıklı gıdalar olmadıkları için önermiyoruz. Fakat Ramazan kültürümüzde yer aldıkları için en azından her gün iftariyeliklerden bir tanesini seçerek tüketmeniz sizin sağlığınıza daha az zarar verecektir. )

@İFTAR MENÜSÜ :

-1 kase yayla çorba

-2 dilim tam tahıl veya tam buğday ekmeği veya avuç içi kadar pide

-Salata (1 yemek kaşığı zeytin yağ + limon veya sirke karışımlı sos )

( Eğer yapabiliyorsanız  10-15 dakika ara verin. )

-1 porsiyon fırında püreli dalyan köfte

-1 kase cacık

İftardan 1-1,5 saat sonra

-1 orta dilim karpuz

( İftardan 2 saat kadar sonra yaklaşık 1 saat yavaş bir yürüyüş yapabilirsiniz. )

@ARA ÖĞÜN

@SAHUR :

-1 veya 1,5 su bardağı yağsız süt içine,  4 yemek kaşığı yulaf ezmesi + 5 tam ceviz + 1 yemek kaşığı buğday ruşeymi + 2 adet hurma + 1 adet elmayı  doğrayıp hepsini kasenin içinde karıştırarak yiyebilirsiniz.( Üzerine içeceğiniz 2-3 bardak su sizin gün boyu tok kalmanızı sağlayacaktır. )


Sağlıkla ve aşkla kalın

Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe



19.04.2022 09:00

Kabızlık (Konstipasyon) Diyeti

Bu yazı dikkatinizi çekebilir

Kabızlık (Konstipasyon) Diyeti