19.Gün Ramazan Menüsü
@20.04.2022
@İFTARİYELİKLER:
-2-3 adet sucuk
-1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağ
-1 dilim lihgt veya yarım yağlı peynir ve 2-3 adet zeytin
-1 adet hurma
-1 tatlı kaşığı tahin-pekmez karışımı
-2 tam ceviz veya 6 adet çiğ badem
-2 dilim pastırma
( İftariyeliklerden birkaçı hariç diğerleri sağlıklı gıdalar olmadıkları için önermiyoruz. Fakat Ramazan kültürümüzde yer aldıkları için en azından her gün iftariyeliklerden bir tanesini seçerek tüketmeniz sizin sağlığınıza daha az zarar verecektir. )
@İFTAR MENÜSÜ :
-1 kase yayla çorba
-2 dilim tam tahıl veya tam buğday ekmeği veya avuç içi kadar pide
-Salata (1 yemek kaşığı zeytin yağ + limon veya sirke karışımlı sos )
( Eğer yapabiliyorsanız 10-15 dakika ara verin. )
-1 porsiyon fırında püreli dalyan köfte
-1 kase cacık
İftardan 1-1,5 saat sonra
-1 orta dilim karpuz
( İftardan 2 saat kadar sonra yaklaşık 1 saat yavaş bir yürüyüş yapabilirsiniz. )
@ARA ÖĞÜN
@SAHUR :
-1 veya 1,5 su bardağı yağsız süt içine, 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi + 5 tam ceviz + 1 yemek kaşığı buğday ruşeymi + 2 adet hurma + 1 adet elmayı doğrayıp hepsini kasenin içinde karıştırarak yiyebilirsiniz.( Üzerine içeceğiniz 2-3 bardak su sizin gün boyu tok kalmanızı sağlayacaktır. )
Sağlıkla ve aşkla kalın
Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe
19.04.2022 09:00
Bu yazı dikkatinizi çekebilir