14.Gün Ramazan Menüsü

@15.04.2022

@İFTARİYELİKLER:

-2-3 adet sucuk

-1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağ

-1 dilim lihgt veya yarım yağlı peynir ve 2-3 adet zeytin

-1 adet hurma

-1 tatlı kaşığı tahin-pekmez karışımı

-2 tam ceviz veya 6 adet çiğ badem

-2 dilim pastırma

( İftariyeliklerden birkaçı hariç diğerleri sağlıklı gıdalar olmadıkları için önermiyoruz. Fakat Ramazan kültürümüzde yer aldıkları için en azından her gün iftariyeliklerden bir tanesini seçerek tüketmeniz sizin sağlığınıza daha az zarar verecektir. )

@İFTAR MENÜSÜ :

-1 kase sütlü tel şehriye çorba

-2 dilim tam tahıl veya tam buğday ekmeği veya avuç içi kadar pide

-Salata (1 yemek kaşığı zeytin yağ + limon veya sirke karışımlı sos )

( Eğer yapabiliyorsanız  10-15 dakika ara verin. )

-1 küçük tabak mantarlı et sote

-1 küçük tabak zeytin yağlı yeşil fasulye 

-1 kase cacık

İftardan 1-1,5 saat sonra

-1 porsiyon sade dondurmalı ekmek kadayıfı

( İftardan 2 saat kadar sonra yaklaşık 1 saat yavaş bir yürüyüş yapabilirsiniz. )

@ARA ÖĞÜN

@SAHUR :

-2 dilim ev pizzası

-1 su bardağı yağsız süt

-5-6 adet taze kaysı

-Domates-salatalık-biber söğüş (yağsız olarak istenildiği kadar tüketilebilir)


Sağlıkla ve aşkla kalın

Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe



14.04.2022 09:00

Mutlu Olabilmek İçin Besinlerden Destek Alın

Bu yazı dikkatinizi çekebilir

Mutlu Olabilmek İçin Besinlerden Destek Alın