13.Gün Ramazan Menüsü

@14.04.2022

@İFTARİYELİKLER:

-2-3 adet sucuk

-1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağ

-1 dilim lihgt veya yarım yağlı peynir ve 2-3 adet zeytin

-1 adet hurma

-1 tatlı kaşığı tahin-pekmez karışımı

-2 tam ceviz veya 6 adet çiğ badem

-2 dilim pastırma

( İftariyeliklerden bir kaçı hariç diğerleri sağlıklı gıdalar olmadıkları için önermiyoruz. Fakat Ramazan kültürümüzde yer aldıkları için en azından her gün iftariyeliklerden bir tanesini seçerek tüketmeniz sizin sağlığınıza daha az zarar verecektir. )

@İFTAR MENÜSÜ :

-1 kase tel şehriye çorba

-2 dilim tam tahıl veya tam buğday ekmeği veya avuç içi kadar pide

-Salata (1 yemek kaşığı zeytin yağ + limon veya sirke karışımlı sos )

( Eğer yapabiliyorsanız  10-15 dakika ara verin. )

-1 porsiyon tavuk döner

-Yoğurtlu semizotu salata

İftardan 1-1,5 saat sonra.

-3 adet şöbiyet ve ardından 1 kase yağsız yoğurt

( İftardan 2 saat kadar sonra yaklaşık 1 saat yavaş bir yürüyüş yapabilirsiniz. )

@ARA ÖĞÜN

@SAHUR :

-Peynirli omlet

-2 dilim tam buğday veya tam tahıl ekmeği

-1 su bardağı yağsız süt

-Domates-salatalık-biber söğüş (yağsız olarak istenildiği kadar tüketilebilir)

-2 tam ceviz


Sağlıkla ve aşkla kalın

Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe



13.04.2022 09:00

Gİ Diyeti

Bu yazı dikkatinizi çekebilir

Gİ Diyeti