12.Gün Ramazan Menüsü
@13.04.2022
@İFTARİYELİKLER:
-2-3 adet sucuk
-1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tereyağ
-1 dilim lihgt veya yarım yağlı peynir ve 2-3 adet zeytin
-1 adet hurma
-1 tatlı kaşığı tahin-pekmez karışımı
-2 tam ceviz veya 6 adet çiğ badem
-2 dilim pastırma
( İftariyeliklerden bir kaçı hariç diğerleri sağlıklı gıdalar olmadıkları için önermiyoruz. Fakat Ramazan kültürümüzde yer aldıkları için en azından her gün iftariyeliklerden bir tanesini seçerek tüketmeniz sizin sağlığınıza daha az zarar verecektir. )
@İFTAR MENÜSÜ :
-1 kase balık çorba
-2 dilim tam tahıl veya tam buğday ekmeği veya avuç içi kadar pide
-Salata (1 yemek kaşığı zeytin yağ + limon veya sirke karışımlı sos )
( Eğer yapabiliyorsanız 10-15 dakika ara verin. )
-1 porsiyon fırında somon (patates ,havuç garnitürlü)
-Yoğurtlu közlenmiş kırmızı biber salata
İftardan 1-1,5 saat sonra.
-1 porsiyon dondurmalı güllaç
( İftardan 2 saat kadar sonra yaklaşık 1 saat yavaş bir yürüyüş yapabilirsiniz. )
@ARA ÖĞÜN
@SAHUR :
-2 dilim peynirli pide
-1 su bardağı yağsız süt
-Domates-salatalık-biber söğüş (yağsız olarak istenildiği kadar tüketilebilir)
-4 tam ceviz
-1 adet nektarin
Sağlıkla ve aşkla kalın
Diyetiysen Neslihan Öztürk Aktepe
12.04.2022 09:00
Bu yazı dikkatinizi çekebilir